zatvoreni bazen trebinje (4).jpg

Vaterpolo utakmicom između selekcija Srbije i Crne Gore u Trebinju će 25. aprila biti otvoren zatvoreni bazen, najavio je gradonačelnik Mirko Ćurić nakon obilaska ovog objekta sa predstavnicima ove dvije selekcije i rukovodstvom HET-a.

Ćurić je rekao da je zatvoreni bazen impozantan objekat na ponos svima u Trebinju i Republici Srpskoj, koji zadovoljava sve svjetske standarde.

"Očekujemo i da neki veliki vaterpolo klubovi obavljaju pripreme u Trebinju, a dogovorili smo i takmičenja čiji će domaćin biti Trebinje", naveo je Ćurić.

On je dodao da očekuje da do 25. aprila bude završena upotrebna dozvola za kompleks zatvorenog bazena, koju treba da izda Odjeljenje za prostorno uređenje.

zatvoreni bazen trebinje (1).jpg

Trener srpskih vaterpolista Dejan Savić je istakao da će ova utakmica biti veliki događaj za cijelo Trebinje, ali i da će dodatno afirmisati mlade ljude da se bave vaterpolom jer će sada imati odlične uslove za treniranje.

On je kazao da objekat zatvorenog bazena izgleda veoma lijepo, zahvalivši se gradonačelniku Ćuriću na gostoprimstvu i podršci za buduću saradnju.

Ovo je izuzetan kompleks koji pruža sve uslove za održavanje takmičenja i pripreme reprezentacija i klubova - poručio je predsjednik Vaterpolo saveza Crne Gore Đuro Marić.

"Drago mi je što će Trebinje biti vaterpolo centar, selekcije Srbije i Crne Gore su tu da u ostvarenju tog cilja daju svoj doprinos", rekao je Marić.

Izgradnju zatvorenog bazena u Trebinju u cjelosti su finansirale Hidroelektrane na Trebišnjici.

zatvoreni bazen trebinje (2).jpg

zatvoreni bazen trebinje (3).jpg