Stanivukovic trivic vukanovicpg

Mnogi u opoziciji me smatraju većim protivnikom i problemom nego što im je SNSD, što nikako nije dobro jer ne mogu SDS i PDP same osvojiti 42 poslanička mjesta u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Rekao je ovo jedan od najglasnijih opozicionara Nebojša Vukanović u razgovorima uživo sa pratiocima na Jutjub kanalu, gdje je odgovarao na njihova mnogobrojna pitanja.

Vukanović je svojim pratiocima otvoreno govorio o trenutnom odnosu sa gradonačelnikom Banjaluke, Draškom Stanivukovićem, poslanikom PDP, Jelenom Trivić, odnosima unutar opozicije, ali i o sukobu sa liderom DNS, Nenadom Nešićem.

Zašto nema duela sa Nešićem, zašto većina u opoziciji ćuti i prećutno podržava lidera DNS i njegove uporne uvrede i napade na Vukanovićev račun, ali i zbog čega je nekadašnji najpoznatiji opozicioni trojac, nestao sa političke scene.

– Već mjesecima nemam nikakvu komunikaciju sa ljudima iz opozicije jer mi se niko ne javlja tako da sam poprilično izolovan. Očito neki ljudi hoće da me izoluju, jer me smatraju većim protivnikom od SNSD. Ne može neko prema meni imati nekorektan stav i onda očekivati da budem ponovo ključan igrač za izbore, da vučem za predsjednika i onda da se stalno povlačim zbog viših interesa. Žele da ja najviše vučem, i da budem na začelju – rekao je Vukanović svojim pratiocima.

On je otkrio da više nije u dobrim odnosima sa gradonačelnikom Banjaluke, Draškom Stanivukovićem, kojem zamjera mnogo toga. Na prvom mjestu, rekao je Vukanović, Stanivukoviću zamjera javno “slikanje sa gradonačelnikom Prijedora koji je iz SNSD”.

– Nikako mi ne odgovara što se Stanivuković slika sa gradonačelnikom Prijedora i pravi sa njim neke zajedničke događaje. Ili mi ili oni, to je moja politika. SNSD je zlo, i nema nikakvog koketiranja s tom strankom. Borili smo se da razbijemo režim, a ne da budemo sa njima – naveo je Vukanović.

Istakao je da zamjera Stanivukoviću i to što se još ni jednom nije oglasio vezano za Nešićeve prijetnje i prozivke, a isto zamjera i ostatku opozicije. Vukanović kaže da je često na meti Nešića, ali da se niko iz opozicije nije ogradio od lidera DNS zbog toga.

– To još jednom govori kolika je razlika između svih nas – poručuje Vukanović.

On je sa svojim pratiocima podijelio informaciju da Stanivuković nije ispunio njegova očekivanja u godinu i po otkako je na vlasti u Banjaluci. Očekivao je, kaže Vukanović, da će biti urađeno mnogo više, prije svega na “demontaži SNSD”, ali to nije učinjeno.

– Razumijem da Stanivuković nema većinu ali moglo se mnogo više toga uraditi u ovih godinu i po dana – rekao je Vukanović.

On ističe da mu se čini da je Stanivuković trenutno bliži Nešiću i lideru SPS, Goranu Selaku, nego njemu, iako mu je upravo on bio najveća podrška u izbornoj kampanji prije dvije godine.

– Da nije bilo onako srčane podrške, prije svega, Jelene i mene, pitanje je da li bi Stanivuković danas bio gradonačelnik – istakao je Vukanović.

On je rekao da odnosi između njega, Stanivukovića i Trivićeve nisu tako dobri kao nekada. Sve se, tvrdi on, promijenilo nakon što je Stanivuković sjeo u fotelju gradonačelnika.

– Otkako je postao gradonačelnik, Draško se poprilično distancirao od mene. On, Jelena i ja više nismo onaj trojac koji je nekada bio. Otkako je postao gradonačelnik, sve je otišlo u nekom drugom smijeru. Čini mi se da je Draško sad bliži za Nešićem i Selakom nego sa mnom i Jelenom, ali to je njegov izbor i ne ulazim u to, jer nemam pravo na tako nešto – istakao je Vukanović.

On kaže da ga je povrijedilo i to što se Stanivuković nije pojavio na skupu u Banjaluci, koji je Vukanović nedavno organizovao. Još više ga je zaboljelo, kaže Vukanović, to što je Stanivuković baš tu veče organizovao sastanak u PDP.

– Na mom skupu u Banjaluci je bilo oko 500 ljudi. Umjesto da je Draško rekao, “hajmo da podržimo Vukana”, on je organizovao sastanak, očito s namjerom da niko iz PDP ne bi došao na taj skup. To me je razočaralo jer sam mnogo puta sjedao u auto i išao u Banjaluku kada je to njemu trebalo i kada je bila frka – požalio se Vukanović.

On se osvrnuo i na TV duel koji je trebao da ima sa Nešićem. Kaže da nema ništa protiv da ode na televiziju i suoči se sa liderom DNS, ali da je očito da Nešić to izbjegava. Vukanović tvrdi da je Nešić do sada u par navrata pristajao na TV dule, ali bi u zadnji čas odustao.

Vukanovic nesic.jpg

– Živimo u takvoj političkoj sceni gdje Nešić može biti lider neke stranke. Imam dosta podataka i dokumenata, i biće to zanimljiv duel sa Nešićem, ako do njega dođe. Davno sam pristao, ali on izbjegava. Ovih dana smo trebali da idemo na ATV, ali je Nešić otišao na skijanje u Austriju. Čitav dan svi mediji izvještavaju kako me je Nešić pozvao na duel, i kako ja to ne prihvatam. To nije tačno. Objavio sam da je on otišao na skijanje, ali mediji to nisu prenijeli. To samo pokazuje da sam poprilično medijski izolovan – naveo je Vukanović.