zok leotar borac.jpg

U 17. kolu Prve lige Republike Srpske u odbojci ŽOK "Leotar" je u Trebinju pobijedio lidera tabele ekipu banjalučkog "Borca" rezultatom 3:2 (25:19, 19:25, 25:15, 25:27, 15:12).

Trebinjke su nakon 123 minuta igre slavile nad favoriziranom ekipom Borca koja je i nakon ovog poraza ostala na prvom mjestu sa dva boda prednosti u odnosu na OK "Inova".

Trebinjke su odlično počele prvi set i dobile ga rezultatom 25:19 nakon 25 minuta igre. Uzvratile su gošće sa istim rezultatom samo im je trebalo 27 minuta. Domaće igračice su treći set odlično odigrale i riješile ga u svoju korist sa deset poena prednosti 25:15 za 22. minuta igre.

Četvrti set koji je dobila ekipa Borca na razliku 25:27 igrao se 32 minuta. Domaće igračice imale su i set, meč loptu, ali nisu iskoristile tako da je semafor pokazivao 2:2 u setovima.

Peti odlučujući set dobile su igračice Miša Pešića sa 15:12 za 17 minuta igre.

Nakon utakmice trener Pešić je pohvalio svoje igračice koje su ostavile srce na parketu i zasluženo došle do svoje desete pobjede.

U narednom kolu Trebinjke gostuju OK "Inova" u Banjaluci.

ŽOK "Leotar": Berak, Đedović, A. Radović, Bakotić, Kukurić, Milović, Kozić, Govedarica, Vulić, Medan, M. Radović, Jeremić Trener: Mišo Pešić.

OK "Borac": T. Vidović, Biberdžić, Kovačević, Mihajlović, Gvozden, Švraka, Stojanović, Tomić, Marković, Lučić, D. Vidović, Pecelj. Trener: Aleksandar Dakić.