san o boki trebinje (2).jpg

Mjuzikl "San o Boki" izmamio je gromoglasne aplauze i ovacije trebinjske publike u pozorišnoj sali Kulturnog centra.

Rađen je u produkciji hercegnovske NVO “Bruna”. Raspjevan i razigran, začinjen sentimentalnim sjećanjima i trunkom optimizma koji nam često nedostaje, mjuzikl je prema tekstu Peđe Ristića režirao Petar Pejaković.  

Ovaj jedinstven mjuzikl je slika Novog nekada, ali i slika onoga što sanjaju danas. U pitanju je mjuzikl sa orkestrom na bini, u četiri slike, sa fvadesetak likova, dinamične i vesele priče uz razigrane plesne numere i mnogo poznatih domaćih, stranih kao i specijalno komponovanih pjesama.

U “Snu o Boki” glume, pjevaju, sviraju, plešu: Miloš Pejović, Goran Slavić, Dejan Đonović, Danilo Babović, Zoran Trojanović, Željko Vavić, Miroslav Bobo Milanović, Maja Lukšić, Sara Janjić, Milica Milanović, Đuro Poznanović, Slobodan Bobo Janjić, Peđa Ristić, Andrej Božanović, Zagorka Komljanović, Lara Kovačević.

san o boki trebinje (1).jpg

Nesvakidašnja priča počinje hotelom “Boka” kojeg nema već četiri decenije, a koji, uprkos tome, živi u sjećanju i pričama mještana, baš kao što traje i san o njegovoj ponovnoj izgradnji. Hotel je bio mjesto okupljanja ali i prelamanja brojnih društvenih, političkih, kulturnih tokova jednog vremena i jednog grada u usponu.

U komadu su prikazani ugledni gosti hotela - od tadašnjeg gradonačelnika Mirka Komnenovića do kralja Aleksandra Karađorđevića, od Zuka Džumhura do Voja Stanića, od Miloša Crnjanskog do Iva Andrića, od novskih oriđinala do novskih kapetana…

Pokrovitelj igranja mjuzikla u našem gradu je Grad Trebinje.

IMG-dcfff401d56f2afce56bfaffa19643d1-V.jpg