IMG_20220311_15853.jpg

Grad Trebinje sa Hercegovačkom kućom pobjednik je izbora - najbolja svjetska priča o održivom turizmu, a takmičenje je održano u okviru "Green Destinations Story Awards - TOP 100 SUSTAINABILITY STORIES" Međunarodnog sajma turizma „ITB 2022“ u Berlinu.

Zadovoljstvo ne krije ni prvi čovjek Trebinja, gradonačelnik Mirko Ćurić, koji poručuje da je nagrada veliki uspjeh cijele lokalne zajednice.

„Želim da se zahvalim svim zaposlenim u Hercegovačkoj kući i onima koji snabdijevaju ovu kuću. Naravno, da smo priželjkivali ovakav uspjeh, ali znamo kakva je bila konkurencija i ovo je sigurno veliki uspjeh i Trebinja, trebinjske Turističke organizacije i RS. Ovo je dodatni vjetar u leđa svima koji su učestvovali u projektu i poruka da timski možemo da osvojimo svijet. Smatramo da koračamo pravim koracima i dokazujemo da ono što smo zamislili - da budemo najpoželjniji mali grad na Balkanu, to upravo i dokazujemo na najbolji način“, rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Ćurić.

Uspjeh Hercehovačake kuće je od izuzetnog zanačaja za turističku promociju našeg grada, rekao je Žarko Vico, samostalni stručni saradnik u Turističkoj organiazciji Grada Trebinja.

„Grad Trebinje je jasno opredijeljen da prati strateške ciljeve, da od Trebinja stvorimo još poželjniju  i značajniju turističku destinaciju. Ova nagrada je svima naama izuetno zadovoljstvo i vjetar u leđa za dalji rad“, istakao je Vico.

Drugo mjesto u okviru kategorije ”Lokalni lanci snabdijevanja” osvojio je Peru, a trećeplasirana je Kanada.

Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda grada Trebinja, u okviru koga djeluje Hercegovačka kuća, ističe da je nagrada potvrda velikog truda da Hercegovčaka kuća bude prepoznatljiv brend, pri čemu najveće zasluge pripadaju domaćim poljoprivrednim proizvođačima.

Međunarodni žiri takmičenja je Grad Trebinje, sa Hercegovačkom kućom prethodno uvrstio među šest najboljih, u okviru kategorije “Lokalni lanci snabdiejvanja”, u konkurenciji više od 200 aplikanata.