Vrnjacka banja promocija trebinje1.jpg

U Dučićevoj ulici u Trebinju održana je prezentacija turističkih potencijala Vrnjačke Banje uz predstavljanje svega onoga što ovo turističko mjesto u Srbiji nudi potencijalnim turistima.

Osim međusobne promocije turizma, cilj posjete delegacije iz Srbije je i ostvarivanje poslovno-tehničke saradnje sa našim gradom zbog unapređenja obostrane promocije, prodaje i razmjene iskustava.

Koordinator promocije Vrnjačke Banje u Trebinju Žarko Marković kazao je da u našem gradu boravi delegacija u kojoj su predstavnici turističke organizacije, udruženja građana kao i organizatori manifestacije „Prva brazda“ koja se ove godine po deseti put održava u Novom selu.

„U Trebinju smo kako bismo zaokružili priču o srpskoj kući po ugledu na Hercegegovačku kuću. Na najbolji način ćemo pokazati šta Vrnjačka Banja može da ponudi i da ovdašnjim turističkim radnicima prenesemo naša iskustva. Nadam se da ćemo u saradnji sa trebinjskim Agrarnim fondom i ljudima koji vode ovaj grad uspostaviti trajnu saradnju“, rekao je Marković.

Vrnjacka banja promocija trebinje2.jpg

Milica Đorđević ispred Udruženja "Seoske žene" iz Vrnjačke Banje istakla je da će predstaviti tradicionalne proizvode iz svog kraja koje su pripremile žene iz ruralnih područja Vrnjačke Banje.

"Druženje će biti nastavljeno u hotelu 'Porto belo', gdje će biti organizovana degustacija jela i tradicionalnih proizvoda Vrnjačke Banje", rekla je Đorđević.

Delegaciju čini četrdeset članova – predstavnici Opštine Vrnjačka Banja, Turističke organizacije, Fakulteta za hotelijerstvo, Udruženja "Seoske žene".

Delegacija će sutra posjetiti trebinjsku Gradsku upravu, gdje će biti organizovan sastanak sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem.

Vrnjacka banja promocija trebinje3.jpg