IMG_20220304_5093.jpg

Izložba radova "Unutrašnji svijetovi" Nataše Đurović iz Cetinja otvorena je u Muzeju Hercegovine. Ona se po prvi put predstavlja trebinjskoj publici i gradu u kome je od 1998. do 2002. godine bila gostujući profesor na Akademiji likovnih umjetnosti.

Prema njenim riječima, izuzetna joj je čast da u Muzeju Hercegovine predstavi po prvi put ciklus "Unutrašnji svijetovi" koji je nastao u posljednje dvije godine.

Izložbu čine poliptisi od devet crteža u nizu i šest radova u bloku, oprostoreni crtež dužine devet metara, nekoliko pojedinačnih radova i dvije sveske koje sadrže više desetina minijatura.

„Svi moji raniji ciklusi se bave istraživanjem unutrašnjosti čovjeka. Istraživanje psiholoških, mentalnih i emotivnih stanja koja su došla do nekog usijanja u okviru ovakvih okolnosti života u doba pandemije virusa korona. To sam nazvala mentalografi, snimanja stanja duše u čovjeku. Sve to unutrašnje što predstavlja suštinu moga bića, istovremeno pokušava da komunicira sa publikom i vapi za tom komunikacijom“, istakla je Đurovićeva.

IMG_20220304_49829.jpg

Svi radovi su crteži, a rađeni su različitim crtačkim tehnikama poput tuša na platnu i kombinovanim crtačkim materijalima kao što su grafit, presovani ugljen, olovka, akvarel, akrilik na platnu ili papiru.

Izložba je otvorena u narednih 20 dana.