vladimir putin.jpg

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je danas vojsci da stavi u stanje visoke pripravnosti ruske Nuklearne snage za zastrašivanje nakon “agresivnih saopštenja” NATO-saveza, javio je “Sputnjik”.

Zapadna alijansa obećala je da će Rusija i Bjelorusija “snositi odgovornost” za “brutalnu i sveukupno neisprovociranu i neopravdanu invazuju” na Ukrajinu i upozorila da će Moskva platiti “ozbiljnu cijenu” za svoje akcije.

Ukrajinska delegacija krenula je u bjeloruski grad Gomelj na pregovore sa Rusijom, izjavio je šef ruske delegacije u Bjelorusiji Vladimir Medinski. On je naveo da ukrajinskoj delegaciji garantovana potpuna bezbjednost.

Medinski je rekao da je Ukrajina pristala da održi razgovore u Gomeljskoj oblasti i ruska delegacija se uputila tamo, javio je “Sputnjik”.

“Već smo namjeravali da krenemo, ali smo sa ukrajinske strane dobili informaciju o potvrđivanju pregovora”, precizirao je Medinski.

Šef ruske delegacije je napomenuo da je Rusija spremna da pregovara sa Ukrajinom u cilju postizanja mira u bilo koje vrijeme.

Ova objava uslijedila je samo nekoliko minuta prije isteka roka koji je prethodno postavila ruska delegacija za početak pregovora sa Ukrajinom.