konzularna kancelarija.jpg

Министарство спољних послова Републике Србије позива све држављане Републике Србије који имају пријављено пребивалиште у Србији, да искористе своје право и изађу на парламентарне и предсједничке изборе у Републици Србији, који ће бити одржани 3. априла ове године.

Држављани Републике Србије који имају пријављено пребивалиште у Републици Србији могу преко Амбасаде Републике Србије у Сарајеву, Генералних конзулата Републике Србије у Бања Луци и Мостару, као и преко Kонзуларних канцеларија у Требињу и Дрвару, најкасније до 12. марта, поднијети захтјев да се у јединствени бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима гласати на једном од бирачких мјеста у БиХ, односно Републици Српској.

Kонзуларна канцеларија Требиње до 12. марта ове године примаће захтјеве за гласање на предстојећим изборима сваког радног дана од 8.00 до 20.00 часова.

Захтјев за гласање може се поднијети лично, путем поште или путем имејла. Детаљна упутства о начину пријављивања за предстојеће изборе као и потребни обрасци могу се наћи на сајту дипломатско-конзуларних представништава.

Имејл Kонзуларне канцеларије Требиње је kk.trebinje@mfa.rs и на телефон 059 490 505