bal.jpg

U napadu Oružanih snaga Rusije onesposobljena su 74 kopnena objekta Oružanih snaga Ukrajine, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Kako je precizirano, onesposobljeno je 11 aerodroma Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine, tri komandna mjesta, baza Ratne mornarice Ukrajine, kao i 18 radarskih stanica PVO sistema S-300 i „Buk M-1“.

Ističe se da ruska vojska ne gađa ukrajinske gradove niti socijalne objekte u vojnim garnizonima kako bi se izbjegli gubici među ukrajinskim vojnicima i njihovim porodicama. Takođe je saopšteno da su tokom specijalne operacije oborena četiri ukrajinska drona „Bajraktar TB-2“, kao i jedan borbeni helikopter.

Trupe DNR, koje se kreću u pravcu naselja Volnovaha, napredovale su sedam kilometara u dubinu teritorije, saopštio je Konašenkov.

Jurišni avion Su-25 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije srušio se tokom operacije demilitarizacije Ukrajine, saopštio je Konašenkov.

„U Vazdušno-kosmičkim snagama Rusije uslijed greške u pilotiranju srušio se jurišni avion Su-25. Pilot se uspješno katapultirao i već se nalazi u svojoj vojnoj jedinici“, precizirao je Konašenkov.