onkoloski aparat.jpg

Srpsko-američko medicinsko udruženje doniralo je danas Službi za onkologiju u Bolnici Trebinje laminarnu komoru i infuzione pumpe u vrijednosti od oko 20.000 dolara.

Predstavnik Udruženja Zoran Mladenović izjavio je novinarima da je, osim komore, donirano i pet infuzivnih pumpi, te izrazio nadu da će ovo biti početni korak saradnje sa Bolnicom Trebinje.

Mladenović je rekao da su do sada donirali medicinsku opremu i madrace za bolnice u Prijedoru i Gradišci, kao i bolnice i domove zdravlja u Srbiji.

Direktor Bolnice Trebinje Nedjeljko Lambeta izrazio je veliku zahvalnost za donaciju ovom udruženju i Srbima iz dijaspore, rekavši da je, nažalost, onkoloških pacijenata sve više, te da je 1.600 pacijenata bilo na liječenju u prethodnoj godini.

"Onkološko odjeljenje nije u dobrim uslovima. Nadamo se da će izgradnjom nove bolnice dobiti onkološko odjeljenje koje bi bilo savremeno. To je jedan većih prioriteta", naveo je Lambeta.

Internista onkolog Mirko Kolak istakao je da je ovom donacijom riješen decenijski problem u pripremi citostatika, čime će znatno biti poboljšan rad u smislu bezbjednosti osoblja koje to sprovodi.