ambasador francuske i curic.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i ambasador Francuske u BiH Kristin Tudik saglasili su se danas da postoji zajedničko opredijeljenje za saradnju u oblasti ekonomije, turizma i kulture.

Ćurić je rekao da je sa Tudikovom dogovorio da u narednih desetak dana uspostave kontakt sa pojedinim turističkim agencijama iz Francuske, koje su zainteresovane da turiste starije životne dobi dovedu na odmor u Trebinje.

"Značajn broj tih ljudi već provodi odmor u Crnoj Gori, a po svim onim predispozicijama koje oni traže - Trebinje je optimalna lokacija za njihov dolazak", naveo je Ćurić.

On je istakao da je tokom sastanka bilo riječi i o podršci Grada i Ambasade da učenici dodatno usavršavaju francuski jezik, ali i da se ostvari saradnja sa Hercegovačkom kućom koja je već postala prepoznatljiv brend ne samo u Republici Srpskoj, već i mnogo šire.

Ambasador Tudik je istakla da će se aktivno uključiti u predstavljanje Trebinja kao povoljnog područja za potencijalne francuske investitore.

"Svoj dio posla ću da završim, ali mora i Grad svoj dio. Ovo je naš prvi sastanak i dogovorili smo dalje korake. Očekujem konkretne rezultate", dodala je Tudik.

Ona je istakla da očekuje da Savjet ministara odobri saradnju sa francuskom razvojnom agencijom, od čega svi građani naše zemlje mogu da imaju samo korist.