Dzudo memorijal milos mrdic trebinje 20223.jpg

U trebinjskoj Sportskoj dvorani otvoren je 19. Međunarodni džudo Kup “Trebinje 2022” i 12. Memorijal “Miloš Mrdić”. Ovaj turnir je prepoznatljiv u džudo krugovima po tome što se na njemu takmiče sve uzrasne dobi osim seniora.

Na njemu se okupilo oko 700 takmičara iz osam država

Otvarajući turnir, predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak rekao je da je džudo sport sa dugom tradicijom u našem gradu, a Džudo klub 'Leotar' jedan od najboljih klubova u BiH i odličan organizator svih takmičenja.

Dzudo memorijal milos mrdic trebinje 20224.jpg

"Uvjeren sam da će u tom duhu proteći ova manifestacija kao promocija viteštva, prijateljstva, zdravog načina života i svih ostalih pozitivnih obilježja koje život sa sobom nosi. Ovo je ujedno i podsjećanje na Miloša Mrdića, perspektivnog džudistu i uzornog učenika trebinjske Gimnazije koji je svojom pojavom u ostavio dubok ožiljak u srcima svih koji su ga poznavali", naglasio je Banjak.

Ispred organizatora Džudo kluba "Leotar" takmičare, sudije i gledaoce pozdravio je Marko Rikalo koji nije krio zadovoljstvo što se i ovaj put mladost regiona, a i šire okupila u Trebinju.

Dzudo memorijal milos mrdic trebinje 20222.jpg

Dzudo memorijal milos mrdic trebinje 20221.jpg