IMG_20220217_34200.jpg

U Muzeju Hercegovine održan je jednočasovni koncert učenika Muzičke škole. Tokom polugodišta đaci ove javne ustanove predano su radili i njihova želja je bila da trebinjskoj publici predstave šta su naučili.

Izvodila su se djela Dojčinovića, Ravina, Komarovskog, Dvoržaka, Hendla, Raufa, Šopena, Burtikioviča... na harmonici, klaviru, violini, violončelu, gitari, flauti.

Direktor Muzičke škole Dušanka Babić je naglasila da su ovakvi koncerti veoma značajni za učenike.

"Svi su oni talenti, samo je bitno koliko ko vježba. Svi učenici se spremaju za republičko takmičenje za mjesec dana u Banjaluci, Bijeljini i za ostala takmičenja", rekla je Babićeva.

Lana Rajković je učenik četvrtog razreda srednje Muzičke škole koja svira klavir ina onlajn takmičenju "Sopravistri" u Italiji osvojila je prvu nagradu u konkurenciji od 17 do 19 godina.

"Ljubav prema muzici je veliki faktor, ali tu je potrebno dosta truda i rada. Talenat je samo pet posto, a ostalo je rad. Koncerti za nas znače mnogo - da pokažemo šta znamo i da uvedemo naše prijatelje u klasičnu muziku", rekla je Rajkovićeva.

Mihajlo Medan je učenik petog razreda Muzičke škole. Svirao je na harmonici djelo Dojčinovića "Dječija svita br.2, V i VI stav.

"Zavolio sam ovaj instrument kao mali. Dnevno sviram po dva sata i dosta vježbam. Nekada zasviram za svoju dušu", rekao je Medan.