Zkk leotar 03 trebinje.jpg

U 13. kolu Prvenstva BiH ŽKK "Leotar 03" pobijedio je u Banjaluci ŽKK "Mladi Krajišnik" 43:80 (13:22, 11:19, 6:18, 13:21). Ovom pobjedom malene su došle do sedme pobjede u prvenstvu.

Već u prvih deset minuta ekipa Milorada Nadždina dala je do znanja domaćinima da je u Banjaluku došla po pobjedu. Iako su bile umorne i od puta i od utakmice prethodnog dana u Kupu Republike Srpske, Leotar 03 je svih 40. minuta bio dominantan na parketu Sportske dvorane "Borik".

Milaković je dala prve koševe za gošće, a trojkom Guske domaća ekipa je prešla u vođstvo i to je bilo njihovo prvo i jedino vođstvo tokom cijele utakmice. Nakon toga malene su prešle u vođstvo i nakon prvih deset minuta imale su prednost od devet koševa - 13:22.

Drugu četvrtinu Trebinjke su dobile sa osam koševa i na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 24:41. Treću i četvrtu četvrtinu gošće su dobile sa dvanaest i osam koševa za konačan trijumf 43:80.

Da je zaslužena pobjeda Trebinjki potvrdila je i domaća ekipa koja je na svojoj Fejsbuk stranici napisala da su zasluženo izgubile od ubjedljivo bolje ekipe Leotara.

Kod domaćina nijedna igračica nije imala dvocifren koš učinak, a najefikasnija je bila Simić sa 9 koševa, a kod pobjednika sve igračice koje su ulazile u igru dale su koševe, a najefikasnija je bila Milaković sa 23 koša. 

U narednom kolu ŽKK Leotar 03 gostuje u Sarajevu kod KK "Plej-of".

ŽKK "Mladi krajišnik": Miljević 6, Simić 9, Guska 6, A. Slijepčević 8, Sirovina 5, Starčević, Janković, Čolić 4, Romčević, V. Slijepčević, Ignjatić, Gavrić. Trener: Drago Karalić.

ŽKK "Leotar 03": Pažin 8, Dostinić 3, Milaković 23, Putica 8, Mihmić 2, M. Daković 6, Gudelj 13, Šapurić 7, I. Daković 4, Mrdić 2, Savić, Brnjašić 4. Trener: Milorad Nadaždin