Ilija-Tamindzija-.jpg

Izvršni direktor u Hidroelektranama na Trebišnjici /HET/ Ilija Tamindžija rekao je da Gačani najbolje znaju šta radi pomoćnik direktora u RiTE Gacko Srđan Milović, te da je umjesto otvorenog pisma trebao da napiše pokajničko.

Tamindžija je istakao da premijer Radovan Visković, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić i generalni direktor ERS Luka Petrović snose odgovornost samo zato što Milovića, kojeg je nazvao manipulatorom, nisu davno smijenili i smjestili tamo gdje mu je govorio da mu je mjesto još dok su bili u skupštinskim klupama 

"Radi tebe sam prešao iz Elektroprivrede u HET, jer nisam mogao da gledam kako uništavaš takvog giganta kakav je RiTE Gacko. Sjećaš se da sam te više puta lično pitao zašto to radiš!? Znaš da sam te upozoravao da ne pričaš po Gacku da tako moraš. Zna čitava Republika Srpska, a najbolje Gačani i Hercegovci šta radiš i kako radiš", rekao je Tamindžija.

On je poručio da je Milović termoelektranu preuzeo sa odličnim proizvodnim i finansijskim parametrima.

"Za sadašnje stanje si isključivo ti 'zaslužan' i niko drugi i od toga se ne možeš izvući. Tvoje pismo ako si trebao nekome da pišeš je možda trebalo biti jedino pokajničko. Svi koji me znaju poznato im je da nikada ne radim ništa sa takvim kao ti", zaključio je Tamindžija.