Testiranje virus korona.jpg

Od četvrtka u Trebinje ne stižu rezultati testiranja na virus korona, jer su prošle sedmice uzorci slati u Banjaluku umjesto u Foču, u kojoj se od ponedjeljka ponovo vrši analiza uzoraka.

Naši brojni sugrađani kažu da ne znaju zvanično da li su zaraženi ili ne, ali da su imali simptome koji ukazuju na infekciju virusom korona.

"Dobio sam temperaturu, pregledan sam u respiratornoj ambulanti, zatim mi je urađen test i izvađena krv. Od toga ima šest dana. Nalaz krvi je stigao isti dan, ali testa još nema, a pritom nemam nikakve simptome od petka veče", naveo je jedan Trebinjac.

On kaže da želi da pohvali trebinjske ljekare i medicinske sestre.

"Porodični doktor me tri puta za pet dana samoinicijativno putem telefona pitao kako smo, jer smo svi u kući imali temperaturu. To treba javno reći i pohvaliti ove ljude koji se brinu o našem zdravlju. Isto tako i doktore i sestre u Bolnici, gdje sam bio hospitalizovan kada sam prvi put imao koronu. Sada su bili blagi simptomi, čak mi nisu bili propisani ni antibioci, ali sam vakcinisan", rekao je ovaj srednjovječni Trebinjac.

U trebinjskoj Bolnici rekli su za TrebinjeLive.info da aparat za PCR testiranje nije stavljen u funkciju jer ga je Ambasada SAD u BiH, koja je bila donator, povukla zbog tehničke greške, te da se čeke da stigne zamjenski, novi aparat.

Prema informacijama iz Doma zdravlja, rezultate testa na virus korona čeka 99 naših sugrađana.