Zfk crvena zvezda pripreme trebinje1.jpg

U "Gradu sunca" u Trebinju već nekoliko dana treniraju ŽFK "Crvena zvezda" iz Beograda i HNK "Posušje" iz istoimenog mjesta.

Zvezdu su nakon priprema koje su počele 15. januara i rada na osnovnoj fizičkoj pripremi dolaskom u Grad sunca dočekali fenomenalni uslovi za sve što su planirali.

Prema riječima trenera Beograđanki Darka Stojanovića, u Gradu sunca su naišli na veliko gostoprimstvo od osoblja, vrhunske teretane, bazena, fudbalskih terena, saune.

"Prijatno smo se iznenadili sa svim ovdje, a položaj Trebinja nam je dozvolio da zakažemo nekoliko prijateljskih utakmica jer u neposrednoj blizini do 100 kilometara ima dosta dobrih klubova iz Danilovgrada, Nikšića, Mostara i sa njima smo zakazali utakmice. Naše opredijeljenje je da iz našeg sopstvenog kadra regrutujemo igračice u prvi tim", rekao je Stojanović.

Gledajući tabelu, ŽFK "Crvena zvezda" se nalazi na drugom mjestu Super lige sa šest bodova zaostatka iza ŽFK "Spartak" iz Subotice.

"Nadam se da ćemo stvoriti dobru bazu. Stanje u klubu se promijenilo na bolje u posljednje vrijeme otkako je predsjednik kluba Sandra Sremčević koja ima jednu nevjerovatnu energiju i 'muški pristup' rješavanju problematike kluba i uslova u kojima se Zvezda razvija. S druge strane kao žena ima majčinski odnos prema svim djevojkama, a djevojke su to prepoznale", objasnio je Stojanović.

Predsjednik ŽFK "Crvena zvezda" Sandra Sremčević nije krila oduševljenje Gradom sunca u kojem prvi put odrađuju pripreme.

"Sa velikim zadovoljstvom smo došli i nismo se pokajali. Ovo je ozbiljan kompleks i vidi se nečija želja, volja, trud da se dođe ovdje, a nama su sjajni uslovi. Sve imamo na jednom mjestu i kada mi negdje idemo želimo da nam je sve potaman. Djevojke kad su došle rekle su 'ovo su Dubai pripreme' i nisu krile oduševljenje", kategorična je Sremčevićeva.

Smatra da se treba promijeniti imidž i svijest o ženskom fudbalu - da nije strašno ako djevojka igra fudbal koji je do sada bio rezervisan samo za muškarce.

Najavili su dolazak i naredne godine na zimske pripreme u Grad sunca.