Izlozba slika borka mocevica trebinje11.jpg

U Kulturnom centru otvorena je izložba slika "Autoportret" autora Borka Močevića. Ovaj slikar predstavio se trebinjskoj publici sa 60 radova tehnikom akril na tvrdoj podlozi i na platnu.

Slike su nastale u posljednje dvije godine, a podijeljene su u tri ciklusa. Na radovima koji se odnose na autoportrete vide se emocije, duh, bol i grč  današnjega vremena, portret bez lika sa rukama preko lica. Drugi ciklus na kojima su predstavljeni portreti vide se poznati umjetnici od najvećeg našeg komediografa Branislava Nušića, preko pjesnika Duška Trifunovića, pisca i slikara Moma Kapora, fudbalske legende Branka Stankovića, glumca Bekima Fehmiua, pjesnika Vojislava Vujanovića... Treći ciklus su golubovi koji su pandam svemu tome koji se slobodno kreću, šetaju u odnosu na ljudski bol i grč.

Izlozba slika borka mocevica trebinje14.jpg

"Ngdje sam podvojena ličnost i imam svoj razum, a s druge strane imam neki duh koji neke stvari stvara. Nešto počnem da smislim i radim, ali u nekom trenutku on preuzme ulogu i on radi što on hoće. Moja ideja je bila bukvalno da prekrijem lice rukama da ne vidi sve ovo šta se dešava oko nas. Nekad sam u konfliktu sa njim, a nekad u dobrim odnosima tako da u saradnji sa mojim duhom nastaju ove slike. Kad se slažemo ispadne nešto dobro", objasnio je Močević.

Sve slike su velikog formata 1,50x1,50 i prema riječima autora njegove slike nastaju za kratko vrijeme.

Izlozba slika borka mocevica trebinje13.jpg

"Volim velike formate, razmašem se. Aktivnog rada na sllici je do dva sata i to je to kada krenem. Ovaj ciklus nastao je za 15 dana, a kad stanem - to je kraj, jer nijedne slike ne mogu više da uradim. Ja bih mogao još da radim fizički, ali onaj u meni kaže dosta ti je i to je to", jasan je Močević.

Izložba je otvorena do 18. februara.

Izlozba slika borka mocevica trebinje12.jpg