Nebojsa-Vukanovic.jpg

Na sinoćnjoj tribini u Banaluci, narodni poslanik Nebojša Vukanović govorio je o kalkulacijama za predstojeće izbore.

Vukanović je okupljenim pristalicama u sali Metala govorio o planiranom nastupu na predstojećim izborima. On je poručio da opozicija nema prava na popravni, i da u oktobru mora smijeniti postojeću vlast.

Podsjetio je na ranije dogovore opozicionih stranaka da je potrebno istaći dva kandidata koja imaju najviše šansi i da smatra da je on jedan od njih koji ima najviše šanse da pobijedi protivkandidata.

Takođe je dodao i da neće ući u SDS da bi bio njihov kandidat, jer u statutu te stranke stoji da njihov kandidat može biti samo njihov član.

"Šta će biti do oktobra, ne znam. Govoriću otvoreno, postoji mogućnost da budem nezavisni kandidat. Hipotetički, da se kandidujem za člana Predsjedništva, a da nemam kandidata za predsjednika Srpske. Time bih izveo apstinente koji bi glasali za mene ali ne bi za kandidata SDS. I možda bih “spržio” te izbore, ali bih omogućio Jeleni da pobijedi, jer bih jasno rekao da svi oni koji izađu da glasaju za mene, nek glasaju za Jelenu Trivić", rekao je Vukanović.

Podsjećajući da je imao neugodno iskustvo kandidature iz 2012. i 2014. kad u samostalnom nastupu nije ostvario izborne ciljeve, Vukanović je napomenuo da je druga mogućnost da nastupi u Hercegovini kao nosilac svoje liste, koja bi izašla na izbore u svim izbornim jedinicama u RS.

"Meni nije do funkcije, i moj ugled ne potiče ni od kakve funkcije. Za mene je “vin-vin” situacija da budem nosilac svoje liste, da osvojimo nekoliko mandata, a da kandidati budu Jelena i Petar Petrović. Da ih podržim i pomognem koliko mogu, a šta god da se dogodi, da kažem, šta ću, ja sam uradio šta sam mogao, a fino sam vam govorio… Ali nemamo vremena za popravni. Ako nemate ljude koji mogu povući, ljudi će ostati kod kuće, kao u Prijedoru (na vanrednim izborima za gradonačelnika)", istakao je on.

Visokopozicionirani kadar SDS-a Milan Miličević rekao je ranije da će član ove partije biti kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, odbacivši mogućnost da to bude Nebojša Vukanović koji i nije član te stranke.

"On se može kandidovati ali ispred svoje partije ili kao nezavisni kandidat", poručio je Miličević, koji je i predsjednik Glavnog odbora SDS-a.