Trotoar desanke maksimovic.jpg

U ulici Desanke Maksimović u centru Trebinja počela je sanacija kamenih ploča na trotoaru koji je u proteklom periodu stvarao veliki problem pješacima, posebno osobama sa invaliditetom i majkama sa bebama u kolicima.

Načelnik Odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove Spasoje Radović rekao je za TrebinjeLive.info da radovi na ovom trotoaru obuhvataju više poslova.

"Ovdje je najveći problem sa korijenjem drveća lipa koje se raširilo u toj mjeri da je u potpunosti promijenilo površinu trotoara. Angažovali smo stručne ljude iz Beograda koji su nam dali rješenje za sanaciju korijenja tako  da će trotoar biti saniran, a drveće sačuvano", rekao je Radović.

On je istakao da radove izvode preduzeća "Radnik" i "Komunalno", navodeći da očekuje da sve bude završeno u relativno brzom vremenskom periodu, a sve u zavisnosti od vremenskih uslova.

Radović je rekao i da je u proteklom periodu ovo Odjeljenje postavilo 20 klupa u širem centru grada, dok je će u narednom periodu biti postavljeno još 50 klupa i oko 25 kanti za smeće.

"Među prioritetima je šetalište uz rijeku Trebišnjicu od Kamenog mosta do Arslanagića mosta i do Arslanagića mosta do ispod Kosića", rekao je Radović.

IMG_20220202_57646.jpg