Hapsenja droga.jpg

Акција "Стаза", којом координишу тужиоци Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, усмјерена је на лица осумњичена да су дуже времена вршила кривична дјела организованог криминала повезана с кријумчарењем и неовлаштеним прометом великих количина опојних дрога, као и недозвољеног промета оружја, војне опреме и производа двојне намјене, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Како наводе, према прикупљеним доказима, осумњичена лица која су под истрагом повезана су с организованим криминалним групама из земаља региона.

"Мета акција је већи број осумњичених лица, која су под истрагом и сумњиче се да су имали подијељене улоге у почињењу тешких кривичних дјела, са остваривањем велике незаконите имовинске користи. Током акције, заплијењена је и већа количина опојне дроге, а на подручју Фоче, заплијењена је и специјална опрема намијењена производњи наркотика", саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Како су навели, ове активности представљају наставак одлучне борбе против организованих структура нарко-криминала, које дјелују у БиХ и земљама региона, а у оквиру акције, остварена је значајна међународна сарадња. Такође се наводи да међу осумњиченима има и овлаштених службених лица, која се сумњиче за пружање подршке припадницима организованих криминалних група.

У акцији учествује више десетина полицајаца МУП-а Републике Српске, а хапшења и претреси врше се на више локација, на подручју Фоче и Херцеговине.