policija1.jpg

Марко С. (31) из Лакташа и Саша Љ. (39) из Бањалуке ухапшени су због сумње да су пријетили власнику кафића „Ђера“ (бивши „К4“) у Бањалуци и раднику обезбјеђења, због тога што су избачени из поменутог локала, сазнаје "Глас Српске".

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, саопштили су да је Марко С. раднику обезбјеђења М. Р. пријетио пиштољем, док је Саша Љ. власнику кафића Милошу Бајевићу слао пријетеће поруке путем "Вајбера".

– Одмах је изашла полиција и затекли су радника обезбјеђења, који им је рекао да је, њему непозната особа дошла испред кафића и из јакне извадила пиштољ, након чега је отишао према паркингу. Радник обезбјеђења додао је да је та особа била у друштву особе коју је он то вече такође избацио из локала – навели су из полиције.

Полиција је одмах кренула у потрагу за тим особама и упутили су се према паркингу, гдје су уочили возило "пежо" како се удаљава, те су га покушали зауставили, али је возило нагло убрзало и возач се није зауставио на наредбу полиције.

Провјерене су регистарске ознаке возила и утврђено је да је то возило власништво Саше Љ.

– Тада је полицији пришао и власник кафића Бајовић који је рекао да му је Саша Љ. Путем „Вибера“ слао пријетеће поруке. Он му је написао "Није ти ово Билећа, нисам ја клошар, видјећеш ти своје", а затим у другој поруци навео "Ово ти је велика грешка, видјећеш" – појаснио је извор близак истрази.