Laparaskopska operacija bolnica trebinje.jpg

Bolnica Trebinje nabavila je laparoskopski stub za hirurške grane medicine, najmodernije tehnologije, sa 4K HD rezolucijom, svjetski poznate marke OLYMPUS

U Bolnici navode da će ovaj uređaj umnogome unaprijediti kvalitet operacija ali i kvalitet zdravstvene zaštite naših pacijenata.

"Laparoskopski stub omogućava operacije minimalno invazivnim pristupom što omogućava brži oporavak pacijenata, kraći boravak u bolnici te povratak normalnom životu u najkraćem mogućem roku. Uz pomoć ove opreme hirurgu je omogućeno uočavanje i najmanje promjene u tkivu, mogućeg krvarenja te rane prevencije postoperativnih komplikacija ili njihovo svođenje na minimum", istikla su iz Bolnica

Specijalista ginekologije dr Luka Anđelić je juče prvi put izveo više složenih operativnih zahvata uz pomoć novog laparoskopskog stuba.

Prim. dr Goran Vasić, specijalista opšte hirurgije, takođe će operativne zahvate žučne kese izvoditi uz pomoć novog laparoskopskog stuba.

"U narednom periodu očekuje se više novih usluga iz oblasti hirurgije, na radost svih nas, a posebno zaposlenih na Odjeljenju za hirurgiju sa ortopedijom", dodali su iz Bolnice.