Dodik.jpg

Izjava lidera SNSD Milorada Dodika kako ta stranka uživa veću podršku građana nego svi opozicionari zajedno, izazvala je oštre reakcije među opozicijom, koja mu poručuje da će imati priliku da to dokaže i na izborima.

Dodik je, naime, nakon jučerašnje sjednice Izvršnog komiteta stranke rekao da istraživanja stavova građana pokazuju da bi 34,9 odsto onih koji bi izašli na izbore glasalo za SNSD, dok bi sve stranke opozicije zajedno dobile 28 odsto glasova.

– Kada tome dodate naše kaolicione partnere, čiji kapacitet nije mali, jasno je da idemo ka odličnom rezultatu – poručio je Dodik, prenosi "Srpskainfo".

Njegova izjava odmah je izazvala oštre reakcije opozicije, a lider DNS, Nenad Nešić mu je kratko poručio: „što je babi milo, to joj se i snilo“.

– Volio bih da to prezentuje narodu i da kaže na kom uzorku je urađeno to istraživanje i da jednom bude transparentan, a ne da nam stalno nudi poluinformacije – istakao je Nešić.

Poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Davor Šešić ističe da su se do sada u praksi istraživanja najčešće koristila za dizanje morala članstva stranke koja radi ta istraživanje.

– Uvjeren sam da je to samo još jedna u nizu propagandi koje su tek počele, i koje će se koristiti kao argument i u narednom periodu iz svih stranaka koje budu učestvovale na izborima – zaključuje Šešić.

Slično mišljenje dijeli i poslanik Nebojša Vukanović koji ističe da kada neko prezentuje neko istraživanje onda otkrije i ko ga je radio, na kom uzorku je rađen i slično.

– Jasno je da je Dodikov rejting, ali i njegove stranke, dramatično pao. On se sada boji da će njegov rejting dodatno pasti kada se bude skinuo smokvin list sa SNSD kada se vrate u institucije i ponovo svežu bajrak sa SDA i HDZ, nakon posebne sjednice NSRS. On hoće sad na ovaj način da manipuliše javnošću – kaže Vukanović za Srpskainfo.