policija.jpg

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje identifikovali su lice inicijala M.G. osumnjičeno da je izvršilo krivično djelo „ Krivotvorenje novca “.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje na osnovu operativnih informacija da se na području Policijske uprave Trebinje u opticaj stavljaju falsifikovane novčanice preduzeli su mjere i radnje u cilju otkrivanja i rasvjetljavanja krivičnog djela „Krivotvorenje novca“ i pronalaska izvršioca.

Preduzetim mjerama i radnjama identifikovano je lice inicijala M.G. iz Nevesinja koje je dvije novčanice u apoenu od po 50 evra falsifikovanog novaca stavilo u opticaj, a prilikom pretresa kuće koju koristi lice inicijala M.G. pronađena je i oduzeta jedna falsifikovana novčanica u apoenu od 50 evra.

Nakon kompletiranja predmeta Tužilaštvu BiH protiv navedenog lica biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Krivotvorenje novca“.

Policijska uprava Trebinje apeluje svim građanima, na pojačani oprez, da obrate pažnju na zaprimanja novčanice bilo kog apoena, te da u slučaju bilo kakve sumnje odmah obavjeste najbližu policijsku stanicu na broj 122, a novčanicu provjere na najbližem šalteru banke.