Herceg novi1.jpg

Zemljište u Kumboru kod Herceg Novog, na kome je trebalo da se gradi ekskluzivni rizort AquaVista, ponovo je ponuđeno na prodaju, s obzirom na to da na prethodne javne pozive nije bilo zainteresovanih kupaca.

Stečajni upravnik u kompaniji koja je planirala gradnju ovog resorta, raspisao je javni poziv za prodaju zemljišta od 10.667 kvadratnih metara i to po početnoj cijeni od četiri miliona evra, piše Dan.

Kompaniju Celtic properties, “nesuđenog” investitora rizorta, osnovali su 2006. godine državljani Republike Irske i porodica Koflan, sa planom da izgrade luksuzne apartmane i vile na više lokacija, na crnogorskom primorju.

Kompanija je izgradila pet apartmana u mjestu Podličak u Pržnom, u opštini Budva, dok su na zemljištu koje je ponuđeno na prodaju planirali izgradnju luksuznog hotela AquaVista od 20 soba, kao i 125 luksuznih apartmana sa baštama, zatvorenim i otvorenim bazenima i nizom drugih objekata.

Pravo učešća na tenderu, za kupovinu zemljišta, imaju sva fizička i pravna lica koja uplate tri odsto na ime depozita, a ponude se dostavljaju najkasnije do 17. februara ove godine, dok je otvaranje zakazano za dan kasnije.