sportska dvorana milos mrdic.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je danas da će Grad i u narednom periodu nastaviti sa ulaganjem u sportsku infrastrukturu, a da su među prioritetima izgradnja fudbalskih terena sa vještačkom i prirodnom travom te nastavak rekonstrukcije Sportske dvorane "Miloš Mrdić".

Ćurić je istakao da Grad teži da za ovako velike poduhvate pronađe partnere, odnosno kroz projektne aktivnosti pokuša da dođe do potrebnim sredstava.

"Ali isto tako - ako u tome ne uspijemo, kroz sredstva za sportsku infrastrukturu učestvovaćemo u realizaciji ovih projekata", dodao je on.

mirko_curicjpg

On je naveo da postoji plan za rekonstrukciju rasvjete i sistema grijanja u Sportskoj dvorani u Bregovima koji je i dalje na ugalj, te da vjeruje da će uskoro biti završen konačan predmjer i preračun radova.

"Tada će biti poznata i vrijednost radova", dodao je Ćurić.

Do sada su uložena značajna sredstva u izgradnju sportske infrastrukture, a osim Grada učestvovala su i javna preduzeća, organizacije i pojedinci, a sredstva su obezbjeđivana i kroz međunarodne projekte.

Izgrađeni su novi sportski tereni u više mjesnih zajednica - Gorici, Gučini, Mokrim Dolovima, Tini, Mostaćima, Hrupjelima, Policama, na stadionu u Policama je izgrađena nova atletska staza, rekonstruisane su tribine i svlačionice, a u ovoj godini biće postavljeni i reflektori.

nova igralista4.JPG

HET završava izgradnju zatvorenog bazena, koji treba da bude otvoren u narednih 30-ak dana.

Grad Trebinje je iz posljednjeg kredita od 5.000.000 KM predvidio oko 1.000.000 KM ta razvoj sportske infrastrukture.