boris pasalic.jpg

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić, sutra će u Beogradu sa ministrom poljoprivrede Republike Srbije Bransilavom Nedimovićim otvoriti treći Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva AGROBELGRADE.

Izložbeni prostor na Beogradskom sajmu zauzima 30.000 metara kvadratnih gdje će svoje novitete i znanje od 27. do 29. januara 2022. godine prikazati preko 500 izlagača iz Srbije i svijeta.

Manifestaciji otvaranja sajma će prisustvovati i zvanice iz ministarstava poljoprivrede Sjeverne Makedonije i Republike Albanije.

“Po prvi put, na ovoj specijalizovanoj manifestaciji od međunarodnog značaja predstaviće se i izlagači iz Republike Srpske na zajedničkom štandu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS i Privredne komore RS. U hali 2 C, pored izlagača iz Ruske Federacije, na zajedničkom štandu Republike Srpske predstaviće se oko 50 kompanija i veliki broj individualnih poljoprivrednih proizvođača, koji će imati priliku da međunarodnoj javnosti predstavi svoje proizvode i potencijale koje Republika Srpska može da ponudi”, kazali su iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Ova manifestacija je jedan od vodećih događaja za voćarstvo, povrtarstvo i vinogradarstvo sa učešćem velikog broja kompanija iz Srbije i inostranstva, uključujući renomirane kompanije iz Italije, Španije, Holandije, Švajcarske, Njemačke i drugih zemalja.