bileca.jpg

Skupština opštine /SO/ Bileća donijela je danas na svečanoj sjednici, održanoj povodom Savindana - krsne slave opštine, odluku da Povelja ove opštine za istaknutog pojedinca bude dodijeljena humanisti i dobrovoljnom davaocu krvi Dragoljubu Šarencu.

U obrazloženju odluke navodi se da Dragoljub Šarenac od 2003. godine volonterski obavlja dužnost predsjednika Opštinske organizacije Crvenog krsta Bileća, te je aktuelni predsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi Bileća.

Šarenac je i predsjednik Konferencije Društva dobrovoljnih davalaca krvi Crvenog krsta Republike Srpske, te član Republičkog odbora Crvenog krsta Republike Srpske.

"Šarenac je krv darovao više od 158 puta, po čemu je rekorder u istočnoj Hercegovini i šire. Pripadaju mu izuzetne zasluge za širenje humanosti i čovjekoljublja", navodi se u obrazloženju odluke.

Povelja opštine Bileća za kolektiv dodijeljena Dječijem vrtiću "Budućnost", a u obrazloženju se navodi se da su svi zaposleni u ovoj ustanovi veoma posvećeni ostvarivanju svojih zadataka.

O uspješnosti kolektiva govori i činjenica da se u posljednjih deset godina broj upisane djece višestruko povećao.

Za najboljeg sportistu opštine Bileća proglašena je atletičarka Glorija Kureš.

Na drugoj poziciji našao se fudbaler Nikola Đorđić, a na trećoj karatistkinja Ivana Samardžić.

Prije svečane sjednice, u prostorijama Opštine Bileća prethodno je obavljen obred lomljenja slavskog kolača.