Javna rasvjeta trebinje.jpg

Od večeras je i posljednji neosvijetljeni prilaz gradu osvijetljen i to onaj iz pravca Bileće, potvrdio je za TrebinjeLive.info gradonačelnik Mirko Ćurić.

Ćurić je rekao da je riječ o 31 stubu javne rasvjete, a vrijednost radova je oko 70.000 KM.

"Postavljena je led rasvjeta, visokog lumena, čime smo završili osvjetljivanje prilaza gradu. Prethodno je završena rasvjeta do skretanja za Grad sunca uz put za Ljubinje i Mostar, a rasvjeta na putu ka Dubrovniku i Herceg Novom je u cjelosti zamijenjena led rasvjetom", istakao je Ćurić.

On je dodao da u budućem periodu slijedi promjena postojećih rasvjetnih tijela u gradskim naseljima.

"Već je počela promjena u Mokrim Dolovima, a slijede radovi u Gučini i u Gorici - ulica Nikšićki put. Biće sanirana i postojeća rasvjeta od pumpe u Vinogradima do skretanja ka gradskoj kapeli. I tako ćemo raditi naselje po naselje, ulicu po ulicu, a u skladu sa mogućnostima gradskog budžeta", pojasnio je Ćurić.

Prema njegovim riječima, osim radnika i korpi Elektrohercegovine, od sada će na raspolaganju biti i korpa preduzeća "Radnik", koju je kupilo nadavno.

"Od sada ćemo brže rješavati probleme sa javnom rasvjetom. Svi građani koji u svojoj ulici uoče da ne radi javna rasvjeta to mogu da prijave savjetima mjesnih zajednica koji će ih dalje proslijeđivati nadležnim u Gradskoj upravi", naveo je Ćurić.