Fk leotar neretva.jpg

U prvoj pripremnoj utakmici pred nastavak prvenstva u Premijer ligi BiH FK "Leotar" je u Policama odigrao 0:0 sa trećeplasiranom ekipom 3. hrvatske lige "Jug" NK "Neretva" iz Metkovića.

Vidjelo se da je ekipama ovo prva pripremna utakmica i da su im noge još "teške". Prvu priliku imao je domaćin u 20. minutu, ali je Aćimović bio najviši u skoku i njegov šut glavom pored lijeve stative golmana gostiju završio u gol autu.

Metkovićani su uzvratili u 30. minutu, ali šut Buhača zaustavila je prečka.

Leotar je imao šansu u 34. minutiu, ali šut Milića odlično je odbranio golman Kozina. Tokom drugog poluvremena domaćin je imao šanse preko Arežine u 70 i Ristića u 90. minutu.

Nakon utakmice trener Leotara Miodrag Bodiroga rekao je da je prezadovoljan onim što je vidio i da je dao priliku svim igračima.

On je rekao da se stručni štab zahvalio pojedinim igračima nakon utakmice, a neki su ostavljeni i njima će se dati još neki period da budu u sastavu Leotara da se do kraja vidi da li ti igrači zaslužuju dres trebinjskog premijerligaša.

"Ono na čemu smo prvenstveno insistirali to je da budemo trkački na nivou, bili smo. Taktičke i tehničke još nismo ulazili u detalje i nadam se da će biti još bolje u narednim utakmicama", naglasio je Bodiroga.

FK "Leotar": Vukanović, Milović, Mićunović, Medan, Arsić, Perišić, Paranos, Todorović, Sekulović, Aćimović, Milić. Još su igrali: R. Perišić, Polić, Arežina, Krstovski, Ćičba, Ristić, Čubrilo, Jagodić, Baban.

NK "Neretva": Kozina, M. Jelavić, E. Raguž, Rodin, Miličević, Zovko, P. Raguž, Miletić, Anković, Buhač, M. Marić. Još su igrali: Blažević, B. Jelavić, Čupič, Batinović, Katanić, Milan, Gustin, Turković, Barišić, J. Marić, Stanković.