ljubinje.jpg

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske dalo je saglasnost za organizovanje nastave na daljinu svim osnovnim i srednjim školama na području opštine Ljubinje u periodu od 24. do 28. januara.

Osnovne i srednje škole sa područja ove opštine organizovaće nastavu na daljinu primjenom različitih sredstava elektronske komunikacije, te obavijestiti roditelje i učenike o navedenoj organizaciji rada, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Osim škola sa područja opštine Ljubinje, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske prethodno je dalo saglasnost svim osnovnim i srednjim školama sa područja grada Trebinje i opštine Sokolac za organizaciju nastave na daljinu u određenom periodu.

Prema informacijama koje je Ministarstvo do danas dobilo od škola, u ostalim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak, 24. januara, u školskim klupama i u skladu sa važećim preporukama i uputstvima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. /kraj/ba