gordan miseljic.jpg

Direktor Hidroelektrana na Trebišnjici Gordan Mišeljić izjavio je da na današnjoj sjednici Skupštine akcionara nije donesena odluka o dokapitalizaciji ovog preduzeća i da je to ostavljeno na razradu da bi se jasnije definisala pravila, zaštitili mali akcionari i što prije nastavilo sa ovim procesom.

Mišeljić je rekao da je tema današnje sjednice Skupštine akcionara HET-a bila druga emisija redovnih akcija preduzeća.

- Većinski vlasnik Vlada Republike Srpske je kroz predstavnika državnog kapitala načelno dala saglasnost za takvu aktivnost HET-a sa ciljem dokapitalizacije Hidroelektrane Dabar i završetka projekta. Međutim, bili su suzdržani po dvije tačke dnevnog reda tako da danas nije donesena odluka o dokapitalizaciji, nego je to ostavljeno da se razradi u budućem konceptu u relativno kratkom periodu i da nastavimo sa tom aktivnošću - rekao je Mišeljić novinarima u Trebinju.

On je dodao da je sjednica Skupštine akcionara prošla korektno, te ponovio da od privatizacije HET-a neće biti ništa.

Jedan od najznačajnijih malih akcionara Damir Lozina smatra da će proces dokapitalizacije dovesti do nacionalizacije HET-a, odnosno do povećanja državnog kapitala iznad sadašnjeg od 80 odsto.

Komentarišući tvrdnje opozicije o dokapitalizaciji HET-a, Mišeljić je rekao da svako ima pravo na svoje mišljenje i da će ukoliko bude trebalo otići na sud zbog toga.