policija.jpg

Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Trebinje, Policijska stanica Trebinje i Policijska stanica Gacko su u dane 14/15. i 15/16.1.2022. godine, realizovali lokalnu akciju u saobraćaju pod nazivom „kontrola vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova.

Tokom lokalne akcije kontrolisano je ukupno 71 učesnik u saobraćaju, od čega je 41 alkotestirano. Zbog vožnje u alkoholisanom stanju iz saobraćaja je isključeno 30 vozača od kojih je 6 lišeno slobode.

Ukupno je izdato 50 prekršajnih naloga.

Kontrolom vozača na vožnju pod dejstvom alkohola, utvrđeno je da je 30 vozača upravljalo putničkim automobilom pod dejstvom alkohola, od toga: količina alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg evidentirana je kod 15 vozača, količina alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg evidentirana je kod 9 vozača i količina alkohola u organizmu preko 1,51 g/kg evidentirana je kod pet vozača, a jedan vozač je odbio da se podvrgne alhotestiranju.

Policijska uprava Trebinje apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu uslovima i stanju na kolovozu, te da ne upravljaju vozilom ukoliko su pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci koje mogu uticati na psihofizičku sposobnost vozača.