Milanovic.webp

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik hrvatski je partner u Bosni i Hercegovini, a problem preglasavanja Hrvata od brojnijih Bošnjaka ne može se riješiti bez Srba u BiH, kazao je danas novinarima Zoran Milanović.

"Nama je Republika Srpska, odnosno Dodik partner u ovim previranjima. Tko to ne razumije, ili ne razumije ili je pokvaren", odgovorio je Milanović na Pantovčaku, gdje je dlikovao sarajevskog nadbiskupa, kardinala Vinka Puljića, prenose hrvatski mediji.

Kako je dodao Milanović; Dodik je legitiman predstavnik srpskog naroda i Republike Srpske u državi BiH koju poštuju i koju će poštovati.

"Ne vidimo da srpska politika radi probleme Hrvatima. Bez Srba u Bosni i Hercegovini mi ovaj problem nećemo riješiti, ako nam je do njega stalo, a meni je stalo. Nekima očito nije (stalo) dovoljno", istakao je Milanović, osvrćući se na zahtjev predstavnika Hrvata u BiH i Zagreba za izmjenom Izbornog zakona BiH kako bi se onemogućilo bošnjačko preglasavanje Hrvata na izborima za hrvatskog člana Predsjedništva i članove Doma naroda.