IMG_20220112_5615.jpg

U organizaciji hercegsporta i uz pomoć brojnih prijatelja, u nedelju će se u trebinju održati košarkaški „Novogodišnji turnir za mlađe pionire, uzrast 2009. godište i mlađi – Trebinje 2022“ na kome će učestvovati ekipe iz RS, Federacije BiH, Hrvatske i Crne gore.

Na turniru će nastpiti osam ekipa podijeljenih u dvije grupe a mečevi će se igrati u dvije dvorane, u Sportskoj dvorani Miloš Mrdić i Školskoj dvorani Osnovne škole Jova Jovanović Zmaj.

Juče je obavljen i žrijeb za turnir a raspored je sljedeći….. U sportskoj dvorani Osnovne škole Jova Jovanović Zmaj igraće ekipe iz A grupe, KK Dubrovnik, KK Hercegovac Bileća, KK Čapljina i OKK Leotar. Prvo kolo počinje u 9 časova a ovo je raspored igranja:

1.kolo KK Dubrovnik-OKK Leotar KK Hercegovac – KK Čapljina 2.kolo OKK Leotar – KK Čapljina KK Dubrovnik – KK Hercegovac

3.kolo KK Hercegovac – OKK Leotar KK Čapljina – KK Dubrovnik

Sportska dvorana Miloš Mrdić je mjesto gdje će igrati sljedeće ekipe: KK Leotar,KK Vrelo Čajniče, KK Panter Nikšić i KK Sutjeska Foča

Prvo kolo takođe počinje u 9 časova a taspored igranja je sljedeći:

1.kolo KK Leotar – KK Sutjeska Foča, KK Vrelo-KK Panter Nikšić

2.kolo KK Sutjeska – KK Panter Nikšić, KK Leotar-KK Vrelo 3.kolo KK Vrelo- KK Sutjeska Foča, KK Panteri-KK Leotar.

Utakmice za plasman se igraju po sljedećem rasporedu

Za 7.mjesto A4 – B4 SD OŠ JJ Zmaj

Za 5. mjesto A3 – B3 SD OŠ JJ Zmaj

Za 3.mjesto A2 – B2 SD Miloš Mrdić

Za 1. mjesto A1 – B1 SD Miloš Mrdić

„Vladalo je veliko interesovanje za učešće na ovom turniru. Nažalost ovaj put su izostale ekipe iz Nevesinja i Gacka koje se nalaze na odmoru ali će turnir biti veoma kvalitetan. Tu će biti ekipe iz Hrvatske, Federacije BiH, RS i Crne gore a među njima i panter iz Nikšića koji je proteklog vikenda učestvovao na veoma jakom ICB tunriu za mlađe kategorije u Beogradu. Izabraćemo najbolju petorku turnira, najboljeg i najperspektivnijeg igrača i biće to, ubjeđeni smo jedno lijepo druženje mladih košarkaša“, kažu organizatori.

Organizaciju turnira su pomogli Grad Trebinje, JU Trebinjesport, Elektroprivreda RS, JU Trebinjesport, OŠ Jova Jovanović Zmaj, Opština Gacko, Herceg televizija i Sportsko društvo Leotar.