Zimska skola gizike trebinje 20221.jpg

U organizaciji Društva fizičara istočne Hercegovine i Republičkog pedagoškog zavoda u Gimnaziji "Jovan Dučić" otvorena je četvrta Zimska škola fizike, koja će trajati četiri  dana, a pohađaju je najbolji mladi fizičari iz cijele Republike Srpske, kao i fizičari iz Niša i Aleksinca.

Zimska škola fizike tradicionalno okuplja učenike iz svih srednjih škola iz RS, kao i goste iz Srbije, a od ove godine i učenike devetih razreda osnovnih  škola, koji žele da prošire svije znanje iz fizike.

Profesor fizike i član Društva fizičara istočne Hercegovine Dobroslav Slijepčević podsjetio je da je Zimska škola fizike formirana kao dopuna nastavnih planova i programa koji se sprovode u Republici Srpskoj, omogućavajući učenicima koji mogu i žele više da nauče iz fizike.

Zimska skola gizike trebinje 20222.jpg

Sa mladim talentima, osim profeasora iz Srpske će raditi i dva iz Srbije – iz Niša i Aleksinca.

Slavoljub Radulović, profesor fizike iz gimnazije u Aleksincu u radu Zimske škole fizike učestvuje sa učenicima trećeg razreda, koji su protekle godine osvojili prvo i treće mjesto u Srbiji.

„Ovdje je veoma kvalitetan rad sa talentovanom djecom, a naš cilj je da razmijenimo iskustva sa učenicima iz Srpske. Sa fizičarima iz Trebinja imamo veoma dobru saradnju“, rekao je Radulović.