Nikola cirkovic kosarkas.jpg

Nikola Ćirković je prošao sve selekcije Srbije (U-16, U-18, U-20) i trenutno igra na poziciji beka u KK "Bratunac TRB". Ovaj mladi košarkaš je sa 18 godina iz zemunske "Mladosti" krenuo u španski KK "Gipuskoa" za koji je potpisao ugovor na šest godina gdje je igrao u razvojnoj ekipi baskijskog kluba.

Prema njegovim riječima, mladim košarkašima bolje je da ostanu "kući" i da se na domaćem terenu razvijaju.

"Po meni je BH liga jača od Košarkaške lige Srbije. Imao sam dobru priliku da odem i otišao, možda sam i kriv što sam se vratio, ali takav je put. Sa šest godina uzeo sam u ruke košarkašku loptu i od tada postoji moja ljubav za košarku", iskren je Ćirković.

Ćirkoviću nije žao što je izabrao košarkaški put i kad bi se ponovo rodio izabrao bi isti sport. Njega kao igrača karakteriše dobar šut za dva i tri poene i u svojoj igri se najviše oslanja na ovaj kvalitet, a to se vidjelo i na nedavnoj utakmici protiv Leotara.

Do sada je nastupao za Zemun, San Sebastijan, Dinamik, Dunav, Vršac i aleksinački Napredak, a ljetos je došao u Bratunac. 

"Mislim da je ovdje čvršća liga, ima dosta kvalitetnih igrača i klubova. Ovo je ozbiljna liga sa KK 'Borac', KK 'Spars', KK 'Široki', pa i KK 'Leotar'", odlučan je Ćirković.

Mladi košarkaš poznat je i po humanitarnom radu. Kada je igrao za KK "Dinamik", 2017. godine, priključio se akciji Udruženja "Budimo zajedno" koje obilježava "Roze oktobar".

Ovaj mladić je privremeno istetovirao imena žena koje su pobijedile rak dojke.

"Moja baka je imala rak dojke, operisala se i ostala bez dojke. Znam kakav je to proces u ozdravljenju i kroz kakav je sve pakao prošla i to sam najviše zbog tog uradio. Na svom tijelu sam istetovirao imena žena koje imaju rak dojki, a to su bile jednokratne tetovaže. Uvijek ću podržati humanitarne akcije i pružiti podršku onima kojima je potrebna", jasan je Ćirković.