IMG_20220106_35985.jpg

Brojni Trebinjci večeras su prisustvovali tradicionalnom nalaganju badnjaka na Trgu slobode, tokom kojih je svjetlost ovog drveta obasjala cijeli grad.

Starješina Sabornog hrama Svetog preobraženja Gospodnjeg Mladen Žulović poželio je vjernicima srećno Badnje veče, sutrašnji Božić i sve dane nakon najradosnijeg praznika.

„Već dugi niz godina okupljamo se oko vatre na Trgu slobode i to je vatra koja simbolizuje na onu vatru koja je nekada gorjela u Vitlejemu kod koje su se grijali pastiri kad su čuli onaj poziv anđela koji govori 'Slava Bogu na visini, na zemlji mir, među ljudima dobra volja'. Želim braćo i sestre da poput ovih anđela koji su se javili pastirima večeras poželim svima vama da u vaše prodice useli se ovaj mir Božiji o kome govre anđeli i koje svjedoče pastiri. Mir Božiji, Hristos se rodi!“, rekao je Žulović.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić čestitao je okupljenim građanima Badnje veče i sutra Božić tradicionalnim pozdravom "Mir Božiji - Hristos se rodi", navodeći da vatra badnjaka treba da razgali srca ljudi i osvijetli sabornost našeg naroda.

IMG_20220106_31907.jpg

"Neka božićna radost otvori naša srca i pomogne da jedni drugima činimo dobra više nego inače. Mirimo se i praštajmo", rekao je Ćurić.

On je istakao da su izazovi u proteklom periodu učinili Trebinje jačim i spremnijim da, kada oni budu prošlost, nastavi sa još snažnijim razvojem.

"Pozivam sve da budu aktivni učesnici u razvoju i životu Trebinja. Svaki prijedlog, sugestija, kritika su važni i dobrodošli", naveo je Ćurić.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su članovi Ansambla nacionalnih igara "Jovan Dučić" i Ženska etno-grupa "Nagorkinje" iz našeg grada.

IMG_20220106_36378.jpg

IMG_20220106_35176.jpg