Nalaganje badnjaka draskovic2.jpg

Najveći investitor u Hercegovini i predsjednik Kompanije "Svislajon" Rodoljub Drašković tradicionalno je naložio badnjake u Etno selu u Gradu sunca.

Prethodno je priređen umjetnički program, a Drašković je svim prisutnim čestitao sutrašnji praznik - Božić uz tradicionalni pozdrav "Mir Božiji - Hristos se rodi".

"Ovo ognjište je postala tradicija i treba da ostane tradicija dok je vijeka i ovo neka bude hercegovačko ognjište, da se ovdje narod skuplja u vrijeme ovakvih praznika, da trajemo, da se ne osipamo, da budemo složni u svim svojim djelima,
da se ne osvrćemo na ono ružno što nas prati u životu. A vjerujem da smo mržnju pobijedili i vjerujem samo u zdrave ljudske odnose i svijetlu budućnost", rekao je Drašković.

Nalaganje badnjaka draskovic3.jpg

On je rekao da radi za budućnost Hercegovine.

"Stvaramo perspektivu života u Hercegovini. Ono što sam zatekao 2006. nisam mogao da vjerujem da ćemo to pokrenuti u pozitivnom smjeru. Ali se desilo zahvaljujući Bogu Gospodu koji nas je pratio i zahvaljujući vrijednim ljudima, Hercegovcima, koji su prepoznali moju misiju i svojim djelom učestvovali u stvaranju ovakvog Trebinja koje je danas za ponos, a ovje nećemo stati i gradićemo dalje", poručio je Drašković.

U umjetničkom programu učestvovali su narodni guslar Marko Butulija i muška pjevačka grupa.

Nalaganje badnjaka draskovic1.jpg