industrija alata trebinje IAT.jpg

Kompanija "Svislajon Industrija alata"  i predstavnici sindikata uputili su danas saopštenje za javnost nadležnih institucijama i predsjedniku Koncerna "Svislajon" Rodoljubu Draškoviću

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Radnici Svislajon Industrije alata a.d. Trebinje, koji su proveli svoj cjelokupni radni vijek i IAT-u i odavde hranili svoje porodice i koji žele svako dobro i Vama i našoj kompaniji, zabrinuti su za svoju budućnost, prije svega zbog oprečnih informacija i spekulacija u javnosti proteklih mjesec dana, koje „dolaze i unose nemir“ u proizvodnju.

Polazeći od činjenice da SL Industrija alata a.d Trebinje uspješno posluje i izvozi širom svijeta i danas, i da svi u kontinuitetu, i radnici i rukovodstvo, ulažemo trud da uradimo komad više, da bi zajedno s Vama očuvali i održali poslovni status IAT-a, jedinstveni smo u stavu da zaposleni žele u budućnost isključivo s Rodoljubom Draškovićem, jer smo zahvalni prema svemu onom što ste uradili za SL IAT u proteklih 14 godina.

Radnici ne žele nemire, hoće svoju fabriku da vide i dalje kako uspješno posluje i zahtjevaju od Vlade Republike Srpske i većinskog vlasnika SL IAT da u neposrednom kontaktu preduzmu sve neophodne radnje radi zatvaranja konačnog privatizacionog ugovora i rješavanja problematike svih dužničko-povjerilačkih odnosa i finansijske konsolidacije u cilju nesmetanog poslovanja i daljeg razvoja Industrije alata, te nastavi svoju društveno odgovornu politiku koju provodi u okviru ne samo ovog Sistema, nego i šire društvene zajednice.

Želimo da poručimo svima koji pokušavaju da raznim manevrima naruše ugled Industrije alata Trebinje, nas radnika i Vaše poslovne ličnosti ili dovedu do narušavanja poslovanja ovog preduzeća, da to sigurno nećemo dozvoliti.

Zato gospodine Predsjedniče pozivamo i Vas da još jednom uz našu punu podršku učinite napor da dođe do zatvaranja privatizacionog ugovora. Iskreno želimo da istaknemo da Industrije alata bez Vas i Vašeg angažmana ne bi bilo danas".