Zlatnik.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić danas je zlatnikom darovao prvu rođenu bebu u ovoj godini Taru Spaić, te ocijenio da je godina u trebinjskom porodilištu počela lijepo.

Ćurić je čestitao roditeljima i poželio da u ovoj godini bude više djece nego u prethodnoj.

„Smatram da je ovo samo mali znak paženje, a Grad Trebinje tokom cijele godine želi da maksimalno podrži pronatalitetnu politiku i kroz svaki vid pomoći želi da se uključi koliko može, a sve sa ciljem da se rađa što više djece“, kazao je gradonačelnik Ćurić.

On je još jednom napomenuo da će grad Trebinje uz podruku Vlade Republike Srpske naredne godine krenuti sa izgradnjom nove bolnice.

„Sigurno je da ćemo dobiti mnogo bolje uslove, kada je riječ o zdravstvenoj zaštiti, a ponudićemo i svim kadrovima iz Trebinja da se usavršavaju i specijalizuju za ono što nam nedostaje“, istakao je on.

Majka Suzana zahvalila je medicinskom osoblju i istakla da se i ona i beba osjećaju dobro.

„Porod je prošao u najboljem redu, beba i ja osjećamo se odlično“, kazala je ponosna Suzana.

Kćerka Suzane i Dušana Spaića iz Trebinja je drugo dijete u porodici Spaić. Teška je 4,3 kilograma, a dugačka 56 centimetara.

Direktor Bolnice Trebinje Nedeljko Lambeta rekao  je da je ova zdravstvena ustanova u protekloj godini nabavila određenu medicinsku opremu za ovo odjeljenje.

„Nedostatak kadra je trenutno najveći problem, ne samo na Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo, već i na ostalim i mi smo pozvali sve made doktore, koji su završili ili treba da završe da nam se jave. Mi krećemo u izgradnju nove bolnice i potreban nam je mladi kadar“, naveo je Lambeta.

Doktorica Anđelka Sovtić, načelnik Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo Bolnice Trebinje kazala je da je u protekloj godini u Trebinju, kao i u Republici Srpskoj smanjen natalitet.

„Ipak, mi smo zadovoljni da sve ide kako treba i bez ikakvih komplikacija i to je osnovno“, kazala je doktorica Sovtić.

U prošloj godini u trebinjskom porodilištu rođeno je ukupno 208 beba, od čega 107 dječaka i 101 djevojčica.