Ana bekuta trg trebinje.jpg

Pjevačica Ana Bekuta koja će Trebinjce i mnogobrojne goste koji su došli na jug Hercegovine da isprate staru, a dočekaju Novu godinu prvi put je ostala malo duže u gradu podno Leotara.

"Ja sam se juče zaljubila u Vaš grad. Prvi put sam ovdje tri dana za moju dušu i uspjela sam da prošetam gradom i vidim njegove znamenitosti. Mogu reći da je ovaj grad duboko u mom srcu", objasnila je Bekuta.

Kada je 1974. godine na takmičenju "Prvi glas Priboja" zauzela drugo mjesto nije ozbiljno shvatala taj poziv već je ljubav prema pjesmi gajila da će joj to biti hobi.

"Nisam tada ni u najsmjelijim snovima pomišljala da će mi to biti poziv. Počela sam se profesionalno baviti muzikom 1985. godine kada sam snimila album i hit pjesmu 'Ja nisam rođena da živim sama'. Ta pjesma živi i danas nakon 36 godina", kaže Bekuta.

Sa osmijehom na licu kaže da se sa tom pjesmom tada vidjela u penziji jer joj je to bio moto da sa pjesmom dočeka penziju u muzičkom svijetu. Sada nakon duge karijere Ana Bekuta je zadovoljna svojom karijerom, statusom u kojem uživa danas i prezadovoljna je što je kroz muziku stekla veliki broj prijatelja širom svijeta.

"Putovala sam u mnoge zemlje i nailazim uglavnom na ljubav kod publike. To me drži i hrabri da i ubuduće idem tim putem", poručila je Bekuta.

Na svojim nastupima i pjesmama širi pozitivnu energiju i na sceni daje sve od sebe tako da je njena publika mnogobrojna i raznovrsna od 7 do 77 godina.

Mnogobrojni su njeni hitovi kao "Ti mi trebaš", "Rano moja", "Bekrija", "Imam jedan život", "Zlatiborske zore", "Treba vremena"..., a njena pjesma "Veseljak" našla se među 60 najljepših narodnih pjesama ikada.

"Ponosna sam na to. Kad bira pjesme uvijek se rukovodi svojim ukusom koji sam izgradila u najranijem djetinjstvu uz oca Branka koji je bio samouki frulaš i majku Milicu koja i danas prelijepo pjeva. U našoj kući se uvijek pjevalo i sviralo i tako sam formirala svoj ukus", kaže Bekuta.

Ana je snimila i nekoliko dueta sa Hasanom Dudićem, Šabanom Šaulićem, Draganom Kojićem Kebom i kumom Mirom Škorić dva dueta.

"Tako pjesma 'Treba vremena' uz Kebinu i moju interpretaciju dosegla vrhunac u našem poslu, a pritom je možemo pjevati sami. Kad se negdje nađemo otpjevamo zajedno i to bude jako lijepo", priča Bekuta.

Pozvala je sve da dođu na koncert obećavajući dobru zabavu da svi zajedno uđu u Novu 2022. godinu.