Paketici3.jpg

U Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" pripremajući se za praznike i u želji da ih svi provedu u radosti i sreći tradicionalno već petu godinu zaredom organizuju humanitarnu akciju "Radost darivanja, ljepota različitosti".

Ideja za ovu akciju potekla je iz produženog boravka 2017. godine, a ove godine nastavnici su zajedno sa učenicima došli na ideju da izrade cegere humanosti za prikupljanje prigodnih poklona za Udruženje "Sunce nam je zajedničko", Odjeljenje za pedijatriju trebinjske bolnice, "Crveni krst" i Fondaciju "Sveti Vukašin" Eparhije ZHiP.

Moto ove akcije bilo je "...jer dobri ljudi stvaraju dobra vremena...".

Akcija je trajala u periodu od 1. do 24.12.2021. godine.

Iz ove ustanove poručuju da je njihova humanitarna akcija uspješno završena i da veliku zahvalnost duguju svim učenicima, njihovim roditeljima, učiteljicama i nastavnicima škole koji su prepoznali značaj humanitarne akcije "Ljepota različitosti, radost darivanja" i odazvali se sa divnim poklonima.

U Udruženju "Sunce nam je zajedničko" korisnici su sa oduševljenjem dočekali osnovce i zahvalili im se na darovima.

Paketici2.jpg

Psiholog u Udruženju Branka Škoro je istakla da djeca iz Osnovne škole "Vuk Karadžić" redovno donose paketiće.

"Suština je da se djeca od malih nogu uče da vole različitosti, da odrastaju znajući da ova djeca postoje i da su na neki način posebna. Svaka čast ljudima koji sa tom djecom rade počev od učiteljica, kasnije stručnih radnika i svih što nas ne zaboravljaju", rekla je Škoro.

Načelnik Odjeljenja za pedijatriju Bolnice Trebinje dr Ljiljana Buha nije bila iznenađena posjetom osnovaca iz Polica jer oni tradicionalno na kraju godine dolaze sa paketićima na odjeljenje kod najmlađih pacijenata.

"Osnovci donose našoj bolesnoj djeci paketiće, higijenski materijal, igračke i mi smo sreći da ta djeca imaju svijest da postoje i drugi i da društvena zajednica vodi računa o bolesnoj djeci. Mi im se uvijek obradujemo i zahvaljujemo se", iskrena je Buha.

Paketici1.jpg