Zok leotar turnir beograd2.jpg

ŽOK "Leotar" je učestvovao na 3. memorijalnom turniru "Mirko Butulija" u Beogradu i osvojio četvrto mjesto. Po treći put na poziv OK "Radnički Blasters" Trebinjke su bile gošće ekipe koja igra Prvu ligu Srbije.

U prvoj utakmici ekipa Miša Pešića je izgubila od domaćina sa 2:0 (25:17, 25:22). Treba istaći da u ekipi Radničkog igraju igračice iz Srbije, BiH, reprezentativka Turske. Nakon velike borbe prvoligaš Republike Srpske je poražen, a u drugom setu izgubio je u dramatičnoj završnici.

U borbi za treće mjesto ŽOK "Leotar" je poražen od člana Regionalne lige Beograda OK "Obilić" rezultatom 3:0. Ova utakmica igrala se odmah nakon utakmice protiv Radničkog tako da mlade igračice iz Trebinja zbog umora nisu prikazale sve svoje odbojkaške kvalitete.

Zok leotar turnir beograd1.jpg

Treba istaći da su se polufinalne utakmice igrale na dva dobijena seta, a utakmice za plasman na tri dobijena.

Na put nisu išle Kozić, Jeremić, Spahić, Kozić, Đedović.

Trener Mišo Pešić ima samo riječi hvale na domaćina koji im je obezbijedio smještaj i dočekao ih na najljepši mogući način. 

"Ovo je za nas dobra provjera jer stiže na kraju ove polusezone, da popravimo timski duh i da nagradimo odbojkašice za urađeno u prvom dijelu sezone. S druge strane igrali smo sa ekipama koje imaju značajnu ulogu u ženskoj odbojci u Srbiji. Jako smo zadovoljni jer je u našoj ekipi bilo djevojčica 2006. i 2007. godište Koristimo priliku da se od srca i najiskrenije zahvalimo prijateljima iz OK 'Radnički Blasters' na pozivu i gostoprimstvu. Nadamo se da će biti prilike da im uzvratimo na najbolji mogući način", rekao je Pešić.

Treba napomenuti da turnir nosi ime Mirko Butulija, koji je tragično izgubio život u 42. godini, a porijeklom je bio Trebinjac. Bio je veliki prijatelj Odbojkaškog kluba „Radnički Blasters“, jedan od najzaslužnijih za njegov napredak i opstanak. Butulija je radio na očuvanju tradicije i običaja rodnog kraja.

ŽOK "Leotar": Marija Radović, Anastasija Radović, Berak, Vulić, Bakotić, Kukurić, Milović, Govedarica, Medan, Zotović, Gobović, Spahić.