Mladi kosarkasi leotara.jpg

U Dubrovniku je održan "Novogodišnji Libertas kup" za za uzras od 12 godina na kome je KK "Leotar" zauzeo treće mjesto.

Mladi Trebinjci bili su bolji u borbi za treće mjesto na od KK "Vučići" iz Zagreba 48:34. U grupi je Leotar poražen od OKK "Dražen Petrović" iz Šibenika sa 62:40. U drugoj utakmici grupne faze pobijedili su ekipu "Rijeke" 55:26.

Pobjednik turnira je ekipa OKK "Dražen Petrović" iz Šibenika koji su u finalu pobijedili Školu košarke "Dubrovnik" 47:26, a u borbi za peto mjesto Selekcija grada "Rijeke" slavila je nad KK "Zrinjski" iz Mostara 42:29.

Prema riječima trenera ove selekcije Leotara Petra Đurića, turnir je odlično organizovan.

"Djeca su prezadovoljna, srećna, pa samim tim i trener. Za dosta momaka ovo je prva zvanična utakmica u karijeri, te iako rezultat nije u prvom planu lijepo je što smo osvojili medalju, pa će svoj debi pamtiti i po tome. Iz naše ekipe igrač Stojan Marković je izabran u idealnu petorku turnira, i više nego zasluženo", istakao je Đurić.

"Novogodišnji Libertas kup" je bio organiziran za dvije uzrasne kategorije U-12 i U-17 i ove godine nastupilo 14 selekcija iz 11 klubova iz Hrvatske, Slovenije, Republike Srpske-BiH i Crne Gore.

KK "Leotar": Marković, Babić, Mišeljić, Koprivica, Miladinović, Miletić, Mandić, Komnenović, Rajković, Vučurević, Jovanović, Lazarević.