Jelena trivic.jpg

Jelena Trivić, poslanica PDP-a u Narodnoj skupštini RS, biće najvjerovatnije kandidat opozicije za poziciju predsjednice Republike Srpske, saznaju Nezavisne novine iz redova opozicionih stranaka.

Već danas Predsjedništvo PDP-a, Glavnom odboru stranke koji i donosi konačnu odluku, predložiće da Trivićeva bude kandidat za predsjednika Republike Srpske ispred ove stranke. Nakon toga biće potrebno postići dogovor i unutar opozicionih partija u vezi sa kandidaturom Trivićeve, a tek nakon toga ona bi i zvanično mogla biti promovisana kao kandidat opozicionih partija u Republici Srpskoj za predsjednika Republike Srpske.

Iako u PDP-u nisu zvanično htjeli govoriti na ovu temu, nezvanično saznajemo da je gotovo izvjesno da će Trivićeva biti kandidat opozicije za predsjednika Republike Srpske samo je pitanje hoće li odmah biti promovisana ili nakon što saglasnost daju i ostale opozicione partije.

Inače, od početka nije bilo dileme da će PDP dati ime za kandidata za predsjednika Republike Srpske samo je bilo pitanje ko će to biti Trivićeva ili Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke koji će po svemu sudeći ostati na toj funkciji.

Za razliku od PDP-a koji će dati jednog kandidata za pojedinačne funkcije, u SDS-u se još uvijek ne zna ko bi mogao biti kandidat za člana Predsjedništva BiH, a u ovom trenutku najviše šanse ima Mirko Šarović, lider SDS-a, mada nije isključeno ni drugo ime, a u opticaiju su još i Milan Miličević, načelnik opštine Teslić ali i Nebojša Vukanović, poslanik NSRS koji kako stvari sada stoje nema potpunu podršku u samom SDS-u.