IMG-0a16b040d45c916c371f6fbc3b5575ab-V.jpg

Poljoprivredni proizvođači iz Trebinja potpisali su danas ugovore sa direktorom Agrarnog fonda u tom gradu Veselinom Dutinom o dodjeli novčanih sredstava u okviru javnog poziva za podršku stočarskoj proizvodnji, u ukupnom iznosu od 34.600 KM.

Dutina je rekao novinarima da su se na ovaj javni poziv Fonda prijavila 22 potencijalna korisnika i svi su ispunili uslove da dobiju novac.

"Ukupan iznos sredstava koja su putem javnog poziva dodijeljena je 34.600 KM i ovo je redovna aktivnost Agrarnog fonda uz podršku Gradske uprave i gradonačelnika", rekao je Dutina.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da će i u narednoj godini grad i Agrarni fond nastaviti sa podrškom poljoprivrednim proizvođačima.

"Cilj je da u narednom periodu izdvojimo još veća sredstva za podršku poljoproivredi jer je to i te kako važno, pogotovo u periodu epidemije, koja je, nadam se, iza nas. Ovakvih programa će biti još više i da će ovi ljudi imati dovoljno sredstava da ostvare prihode za svoju porodicu i društvo", rekao je Ćurić.

Poljoprivednici Stevo Škrivan iz Kočela i Blagoje Riđešić iz Tuli istakli su da je svaka pomoć dobrodošla. Oni su zahvalili za pomoć gradu Trebinju i Agrarnom fondu.

Među poljoprivrednicima koji su danas dobili novac je i Nikolina Bratić iz Aranđelova kod Trebinja.

Bratićeva je rekla da su ona i suprug nezaposleni, da uzgajaju 20 krava, svinje i ovce, te da će im novac pomoći u radu.

Dragan Paranos rekao je da njegova porodica uzgaja 20 ovaca, a dobijeni novac će iskoristiti da završe objekat za stoku.