skupstina.jpg

Skupština grada Trebinja usvojila je budžet grada za 2022. godinu, u iznosu od 37.810.000 KM, što je za 22.77 odsto više od budžeta za 2021. godinu.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao da će ovo do sada biti najveći budžet grada, što je ocijenio velikim uspjehom.

„Uložiti 11.000.000 KM za investicije je za svaku pohvalu. Sredstva će biti utrošena u stvaranje nove vrijednosti - na infrastrukturne projekte koji će gradu donijeti razvoj i nova radna mjesta.  Nije ovo zasluga jednog čovjeka, nego svih ljudi koji su uključeni u razvoj Trebinja kao regionalnog centra“, rekao je gradonačelnik MirkoĆurić.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Vedran Furtula rekao je da ovaj budžet investicioni, u kojem će ukupna investiciona ulaganja iznositi 30 procenata, gdje ulaze i planirana kreditna sredstva, a koja će biti uložena u kapitalne projekte. 

„Među značajnijim kapitalnim investicijama su: saobraćajnice, uređenje gradskih pješačkih zona i trgova, trotoara i prateća infrastruktura, izgradnja i uređenje novih parkova i rekreativnih zona, infrastruktura za novu Bolnicu ni aerodrom,  saobraćajnice i infrastrukturno opremanje zemljišta u novim urbanim zonama, sportska infrastrukutra, dječija igrališta i sportski tereni, infrastruktura – ruralne i gradske mjesne zajednice i još mnogo toga“, najavio je Furtula.

Predlagači nacrta ocijenili su da je budžet istorijski i investicioni, a za odbornike iz opozicionih klupa u pitanju je potrošački budžet u izbornoj godini.